Lectura a canvi d'un cafè / Invitas?

dissabte, 9 de juny del 2012

El diari digital Ara Ponent recull la notícia sobre els desnonaments

El diari digital Ara Ponent va recollir la notícia d'aquest bloc sobre els desnonaments i la lentitud a l'hora de posar en marxa a Lleida l'anunciat servei de mediació entre bancs i persones afectades que hauria de gestionar el Col·legi d'Advocats mitjançant un conveni que a hores d'ara el bloc no té notícia que s'hagi signat: Llegeix la notícia, ja ho han fet 3.000 persones abans que tu.

És el tercer cop que ho comparteixo, però com em sembla greu, interessant i em fa il·lusió, aquí està un altre cop. M'agradaria recordar que altres ciutats com Sabadell o Terrassa, amb ajuntaments del PSC, han fet passes molt més decidides i valentes per afrontar aquesta situació, entenent totes les limitacions que existeixen: des de condemnes institucionals per pressionar la banca i forçar que no duguin a l'extrem de desnonar una família, executar-li la hipoteca i deixar-la amb un deute de per vida, impedint-los la reinserció a la societat i destrossant la vida de nens i nenes innocents que tindran impossible l'accés a una educació de qualitat per poder llaurar-se un futur digne; així com convenis directament amb les entitats financeres per promoure la transformació d'aquestes hipoteques d'alt risc i ara impossibles de pagar per culpa de la "nova realitat econòmica" en contractes de lloguer social, en els quals l'entitat bancària passa a ser la titular de l'immoble i percep un lloguer per part de la família a qui es volia desnonar.

Totes aquestes són accions que ja s'estàn duent a terme a Catalunya, mentre a Lleida ajornem una suposada oficina de mediació prèvia al desnonament fins el mes de setembre, després que s'aprovés al ple de l'Ajuntament de Lleida un conveni fantasma que ni tan sols estava negociat i que, per culpa d'això, encara no s'ha signat. En primer lloc penso: no seria millor portar al ple un conveni ja negociat i que després d'aprovar-se només calgués fer-se la fotografia en l'acte de signatura? En segon lloc, manllevo una consigna que he sentit molt al carrer durant aquests dies: qui sembra l'odi, recull la ràbia.

De tota manera, em temo que ja serà impossible el fet d'evitar que l'actual alcalde de Lleida, Àngel Ros, passi a la història com el millor alcalde de la ciutat, perquè ara a Lleida es fan moltes fires i acollim la final de la Copa d'Europa de futbol sala i sortides d'etapes de la Vuelta a España que suposen un impacte econòmic molt beneficiós per a la ciutadania. A més a més, tenim la Llotja, que tot i que ara no té programació porta a Lleida espectacles com Grease per evitar els lleidatans i lleidatanes la molèstia de desplaçar-se a Barcelona per visitar teatres com el Paral·lel, El Capitol o El Liceu. Sense oblidar el Parc Científic i el Magical, dos motors essencials que donen ocupació a molts joves de la ciutat, que es poden quedar en la seva estimada capital del Segrià natal enlloc d'haver de provar sort i llaurar-se una carrera a l'estranger o en altres destinacions espanyoles més cosmopolites. Mentre, m'arriva a les oïdes que està a punt de tancar el Banc d'Aliments del Polígon, fins al qual ja no hi arriva l'autobús. Bona feina alcalde.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada