Lectura a canvi d'un cafè / Invitas?

dimarts, 31 de maig del 2011

RESPOSTA A JOSEP MARIA FORNÉ I FEBRER (Professor de Filosofia)

Josep Maria Forné
Publicada al diari La Mañana (1-06-2011).
Benvolgut senyor Forné,

He llegit amb gran interès el seu article d’ahir 31 de maig titulat Els indignats, un estímul per al canvi. Estant d’acord en la reflexió general que el recent moviment necessitarà canalitzar les seves revindicacions de forma adequada passat l’esclat inicial d’indignació, m’agradaria rebatre algunes qüestions.


En primer lloc: donem-li paciència, no? Amb prou feina fa una setmana que una munió de gent, la majoria de la qual no es coneixia de res abans, ha decidit trobar-se espontàneament al carrer per compartir unes inquietuds que fins ara només deien en veu alta a la sala d’estar de casa seva. Quin gran triomf! Com a educador i persona sabia, l’encoratgo fermament a que es posi en contacte amb el moviment a través dels molts canals existents, com el recent creat fòrum (http://ricardovinyes15m.foroactivo.com/) on podrà no només analitzar d’es del púlpit, sinó llençar idees i propostes de cap a on creu que el moviment s’hauria d’encaminar per assolir els seus objectius. Qualsevol idea és benvinguda! Aquest canvi ens implica a totes i a tots.

Sobre les hipotèques, ningú parla d’el·ludir responsabilitats, però no li sembla ja prou pena perdre casa teva perquè t’has quedat a l’atur i el banc no t’ha ofert cap mena de sol·lució per superar el tràngol que no impliqués deure’ls encara més diners? I a sobre de quedar-te sense sostre, el banc et reclama el que queda de deute per culpa de les seves escandaloses taxacions a l’alça! I parla de responsabilitat individual? La cara de vergonya li hauria de caure als irresponsables que fan això, no als deutors de bona fe que només aspiraven a proporcionar un sostre digne a les seves famílies. Per accedir als crèdits tothom va tindre les màximes facilitats, però per tornar-los tot són dificultats. Sincerament, no ho veig just i per això exigeixo una reforma immediata de la llei hipotecària espanyola que proporcioni una sortida equitativa a aquesta situació.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada